Stadspas.venlo stimuleert doen en genieten in de gemeente Venlo

Veelgestelde vragen: algemeen

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op.

Bel ons op onderstaand nummer.
Bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Stadspas Venlo wordt op dit moment afgegeven aan specifieke doelgroepen:

 • Voor de mantelzorger is de stadspas een cadeautje als bedankje voor hun inzet op het gebied van mantelzorg voor familie, vrienden of bekenden.
 • Mensen met een laag inkomen krijgen de stadspas als extra steuntje in de rug, zodat ze mee kunnen doen bij verenigingen, sport en cultuur. De bijdrage wordt geleverd in de vorm van een tegoed op een persoonlijke Stadspas Venlo.

De Stadspas Venlo is een persoonsgebonden pas. U krijgt de fysieke pas thuisgestuurd. U kunt de pas ook digitaal gebruiken in de (gratis) Stadspas Venlo app. Op de website en in de app vind u het volledige aanbod op een rij (per doelgroep). De pas werkt net zo snel en soepel als een pinpas.

 • Heeft u een Meedoenregeling, dan kunt u uw tegoed besteden bij aangesloten partners op educatief, sportief, recreatief en cultureel gebied in Arcen, Belfeld, Blerick, Boekend, Hout-Blerick, Lomm, Steyl, Tegelen, Velden en natuurlijk Venlo zelf.
 • Bent u mantelzorger, dan kunt u uw tegoed besteden bij lokale winkeliers, horeca en bij aangesloten partners op educatief, sportief, recreatief en cultureel gebied in Arcen, Belfeld, Blerick, Boekend, Hout-Blerick, Lomm, Steyl, Tegelen, Velden en natuurlijk Venlo zelf.

U kunt uw tegoed besteden bij aangesloten partners in Arcen, Belfeld, Blerick, Boekend, Hout-Blerick, Lomm, Steyl, Tegelen, Velden en natuurlijk Venlo zelf. Bekijk hier het gehele aanbod.

Uw pas is een jaar geldig. Aan het einde van het jaar bekijkt de gemeente of u nog steeds recht heeft op een gratis pas. Als dat zo is wordt uw pas automatisch weer voor een jaar verlengd. Bewaar de nieuwe pas dus goed!

Na goedkeuring van uw aanvraag wordt uw Stadspas Venlo, binnen 10 werkdagen, naar het opgegeven adres verstuurd.

De Stadspas Venlo is persoonsgebonden. Deze kunt u niet delen. Het kan voorkomen dat een ondernemer naar uw legitimatie vraagt.

U kunt uw e-mail adres en wachtwoord wijzigen op de website (Mijn Stadspas) of via de app. Voor overige wijzigingen neemt u contact  op met de Service afdeling van de Stadspas Venlo.

U kunt direct gebruikmaken van de Stadspas Venlo bij de aangesloten partners. Wilt u weten hoeveel geld u nog op de pas heeft? Of waaraan u uw geld heeft uitgegeven? Of wilt u de digitale pas gebruiken? Doe dan het volgende:

 1. Ga naar de website stadspas.venlo.nl of de Stadspas Venlo app en kies 'Account maken' 
 2. Vul de laatste 7 cijfers van uw pasnummer en uw postcode (uw pasnummer staat op de achterkant van de pas) in.
 3. Kies een gebruikersnaam (e-mail adres) en wachtwoord
 4. U ontvangt een e-mail met een activatiecode. Vul deze in om te bevestigen.
 5. Uw account is nu klaar voor gebruik. 

Na het eenmalig aanmaken van een account, logt u in via de website of via de Stadspas Venlo app. Daarna kunt u meteen zien van welk aanbod gebruik kunt maken.

De gratis app kunt u downloaden in de AppStore en in de Google PlayStore.

De gratis app kunt u downloaden in de AppStore en in de Google PlayStore.

Om te kunnen inloggen heeft u een account nodig. Om een account aan te maken doet u het volgende:

 1. Ga naar de Stadspas Venlo app
 2. Maak een account aan met de laatste 7 cijfers van uw pasnummer en uw postcode (uw pasnummer staat op de achterkant van de pas).
 3. Kies een gebruikersnaam (e-mail adres) en wachtwoord
 4. U ontvangt een e-mail met een activatiecode. Vul deze in om te bevestigen.
 5. Uw account is nu klaar voor gebruik. 

Na het eenmalig aanmaken van een account, logt u in op de Stadspas Venlo app. Daarna kunt u meteen zien van welk aanbod gebruik kunt maken.

De gratis app kunt u downloaden in de AppStore en in de Google PlayStore.

U kunt de barcode op de achterzijde van de pas vinden of in de Stadspas Venlo app. In de Stadspas Venlo app drukt u op de knop ‘Scannen’ (scanner icoontje rechtsbovenin) om de barcode van uw pas te tonen.

U kunt de Service afdeling van de Stadspas Venlo zowel telefonisch als per mail bereiken of vul het contactformulier in op de website. We zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 – 17.00 uur.

Uw pas is een jaar geldig. Aan het eind van het jaar bekijkt de gemeente of u nog steeds recht heeft op een gratis pas. Als dat zo is wordt uw pas automatisch weer voor een jaar verlengd.

Inwoners die in aanmerking komen voor een gratis pas en die bekend zijn bij de gemeente krijgen automatisch een gratis pas. Zij krijgen hierover een brief thuisgestuurd. Andere inwoners die aan de voorwaarden voldoen kunnen hier een gratis Stadspas Venlo aanvragen.